Isaac Mao ha publicat un article sobre l’esperit de la web 2.0 on ve a dir que com menys comparteixes menys poder tens.

Si un fa un repàs dels moodles dels IES catalans es trobarà que un 95% dels materials elaborats pels professors estan sota la clau d’un moodle tancat a l’excés exterior. Per què?. Tots hem sentit professors que deien: “amb la feinada que m’ha duit, no vull que els altres se’n puguin aprofitar“…. “si és una intranet sí, si no no“, “no me fa gràcia que altres emprin la feina que he fet“, “no vull veure circular els MEUS materials“…..

És que ells no han aprofitat mai la feina dels altres? és que mai han contruit sobre el que altres han pensat?, de què tenen por?. No serà aquesta prudència allò que els sociòlegs anomenen idiotesa moral? (si tothom ho fa jo ho faig, però si soc l´únic hi perdo).

En un món que s’està transformant en una gran ment social, quin sentit té guardar-se el que un sap?. Quin sentit té seguir ancorats en un món que ja ha mort?.