El passat 11/10/2008 Fernando Savater (LA EDUCACIÓN IRREMEDIABLE) exposava el debat que hi ha actualment a França sobre si la llibertat i la igualtat són prioritats incompatibles en l’educació. La llibertat d’elecció de centres dels pares (o dels mestres) no deriva en un sistema educatiu més desigual, on els fills de pares conscienciats van a les millors escoles?.

De pas, es queixava (amb raó) del fet que aquí el debat sobre l’educació sigui tan esquifit (on l’educació només interessa si mou vots, com l’Educació per la ciutadania, i les llengües…. ¿serà possible que sigui justament el Savater, un dels promotors del MANIFEST per defensar el castellà qui critiqui la manipulació política del debat educatiu?).

Tret d’aquest punt, l’exposició sobre el debat entre llibertat i igualtat és prou interessant. I ho argumentava recomanant alguns llibres, entre ells Mal d’escola, escrit per Daniel Pennac, a qui Página 2 va fer

una entrevista preciosa

que podeu veure clicant a la imatge:

Video entrevista a Pennac

Vídeo entrevista a Pennac