Índex:

Jocs d´aula en gran grup

Jocs d´aula en petit grup

Jocs online interactius


Jocs d’aula en gran grup

BINGO. En una graella de 8 caselles escriuen 8 possibles resultats. Tenim una taula de multiplicar tamany cartolina grossa, que giram quan comença es joc. La mestra anuncia: 5×3 i ells han de fer una creu amb llapis damunt el 15, si el tenen a la seva graella. Tenim una capsa amb premis de Bingo que són cosetes que han duit de casa. ELS HI AGRADA MOLT.

BINGO-DÒMINO. Es fan fitxes de dòmino en cartolina i es plastifiquen. A vegades el dono a 3 o 4 fillets i els hi dic -“A veure quant tardau en col·locar ses peces”. És bastant difícil perquè hiha 96 peces i necessiten fer-lo en terra. Cada fillet maneja més de vint peces.

[scribd id=30014486 key=key-wjzoopwotx8v943i4jv mode=list]

POSAR EN COMÚ ESTRATÈGIES. Cadascú explica com ho fa per recordar les taules, ex; jo si no record 8×6 però sé 8×5 que són 40 hi he d’afegir 8, perquè van de 8 en 8.


Jocs d’aula en petits grups

SNAP. Es juga de 3 en 3, un és l’encarregat de girar ses cartetes i de fer d’àrbitre. Es posen dos muntets de cartetes girades cap per avall; unes blaves amb números d’u a 10 i les altres en groc d’u a 5 ( en aquest cas aprenen les taules de l’1 al 5). S’àrbitre va girant una carteta de cada munt alhora, i qui primer diu el resultat es queda el parell de cartetes. 3 i 6 vol dir 3×6 .S’arbitre decideix qui ho ha dit primer o en cas de dir-ho junts les posa a baix del munt.

MULTIPLIMOIXOS (=MULTIPLIGATS), poden jugar 2 o 4; un tauler central amb unes 150 caselles per recórrer amunt i avall amb un dau. A cada casella una operació 2×7, 7×6, 2×5…. i cada fillet té una silueta plastificada d’un moix (gat) amb els resultats de les taules anotades i petits triangles retallats per anar tapant. Tiren el dau d’un en un i mouen damunt el tauler, si van damunt 7×6 hauran de tapar en el seu moix el 42. Qui primer els tapa tots, guanya.

TIRAR-SE LA PILOTA. En cercles de 8 es tiren una pilota de paper. El que la llença diu: 7×2. I el que la rep ha de dir la resposta.

Font: Júlia Al·lès (Escola Margarita Florit, Ciutadella)


Per memoritzar la taula del 9


Taules de multiplicar online interactives

TAULES DE MULTIPLICAR 1 de Sebastià Capella.

TAULES DE MULTIPLICAR 2, de Sebastià Capella.

GENMAGIC. Multiplicacions online classificades en tres nivells de dificultat)

MULTIPLICA MENTRE JUGUES A SUBMARINS (xtec)

JUEGOS WEB. Taules de multiplicar. Et donen el resultat i has d’escriure els dos nombres del producte.


Tagged with → 

3 Responses to Jocs per aprendre les taules de multiplicar

 1. marina marti ha dit:

  gràcies per aquestes estratègies , sempre va bé trobar recursos per poder ajudar a la diversitat d’alumnes!!!

  • Guida ha dit:

   Gràcies pel teu comentari, Marina.

 2. rosquilleta ha dit:

  bonísims jocs. Tal volta aplicaré algun.

  Moltísimes gràcies!