Amb clau d´humor, instruccions per escriure malament que vam redactar amb els meus alumnes de català de 5è de primària.

1

Pensa que no tens cap possibilitat de guanyar i que per tant no cal pensar-hi massa. Abans de començar no pensis en la història, no planifiquis, no faixis cap esborrany. No t’entussiasmis. Estaries llest.

2


No t’hi matis en pensar la primera frase. Si posessis una primera frase molt bona podries guanyar. Alerta. Si vols perdre, no empris paraules noves ni adjectius brillants. No se t’ocorri fer un inici com aquest de la
LAURA GARCERAN (11 anys): Un dia va sortir al seu jardí, com sempre, despentinat i amb la roba atrotinada. S’acabava d’aixecar del llit. De cop i volta va passar una noia davant de la seva casa parlant amb les seves amigues…..En Sergi, que tenia 13 anys, se la va quedar mirant mentre passava”

3

Abandona els fils que has començat a desentrellar i comença’n de nous.

4

Repeteix paraules, expressions o connectors. O bé no n’empris cap, ni comes ni punts… Exemple: vaig anar a la platja va venir un gos em va mossegar. Com diu l’Eloy: recorda d’empitjorar la teva ortografia tot el que puguis fent servir b on hi ha v, sense h, ni accents, g-j,…
5No dediquis temps a pensar un final sorprenent. Porta directament a la victòria.
Tagged with → 

One Response to 5 consells per perdre un concurs de relats

  1. vaya tela ha dit:

    No t’entuSSiasmis ni currexeixis les faltes d’urtugrafia!