Projectes cooperatius dins l´Estat espanyol

Google docs de Gregorio Toribio

Intercanvis internacionals

IEARN-PANGEA

És la delegació espanyola de l´IEARN (International Education and Resources Network) que promou el treball cooperatiu telemàtic entre alumnes i professors de tot el món.. Conté un índex de projectes cooperatius, la major part de LACENET. La part més interessant són les novetats i cursos que surten a la portada.

Vídeo d’un projecte coooperatiu d’alumnes d´EUA, Pakistan i Uzbekistan.

ePals, aliat d’Eduteka (Llatinoamèrica), ofereix als centre la construcció de propostes de Projectes Col·laboratius; la negociació d´objectius i ajustaments necessaris i el transllat posterior a ePals per la formació dels participants.

TAKING it GLOBAL

GLOBAL SCHOOL NET. Agrupa 90.000 educadors i 45.000 escoles de 194 països que comparteixen idees i recursos. També inclou projectes de col·laboració entre alumnes http://www.globalschoolnet.org/GSH/pr/index.cfm

Agermanaments escolars de països de la Unió Europea: http://www.etwinning.net/ww/es/pub/etwinning/projects.htm

ECOLE BEST CLUB. Organització dirigida per professionals de 10 països europeus. La nostra representant és la professora catalana Lucía Negredo (Escola Joan XXIII, Jesuïtes de l´Hospitalet). Treball en col·laboració amb altres escoles europees. http://www.ecolenet.nl/best/

ROCK OUR WORLD. Col·laboració entre escoles de tot el món

per composar música, fer pel·lícules o vídeo xats.

Directori de projectes telecooperatius (publicat per ISTE)


Entre escoles dels països catalans

Intercanvi Menorca- Penedès.

L’equip LACENET

Creat el 1995 per un grup de professionals de la comarca del Bages ofereix projectes telemàtics a tots els nivells (des d’infantil fins a batxillerat) basats en el treball cooperatiu entre escoles. Apuntar-s’hi no suposa sortir del temari perquè estan integrats dins el currículum. LACENET està integrat dins IEARN ((International Education and Resource Network). Alguns dels projectes que tenen en marxa són:

Sàlix i els sentits, educació infantil.

Valors en joc, cicle superior de primària i ESO. Anàlisi dels valors en el futbol. Joc net i joc brut.

Un passeig pel Bages, cicle mitjà de primària, una descoberta dels pobres de la comarca.

Bitantart, viatge virtual a l’Antàrtida

De tres en tres, cicle inicial de primària, paraules, endevinalles i històries.

PROJECTES TELEMÀTICS DESTACATS per Carme Barba

Idees per fer projectes compartits online

http://www.ideastoinspire.co.uk/onlinelessons.htm