• Les Comunitats d’aprenentatge es defineixen com un projecte de transformació social i cultural d’un centre educatiu i del seu entorn (Valls 2000:8). Un dels elements fonamentals dins les Comunitats d’Aprenentatge és la participació de tota la comunitat educativa, familiars, professorat, voluntaris, etc. Amb un objectiu compartit: no estar socialment exclosos a la societat de la informació. Font: CEIP Alberich
 • Adreces imprescindibles:

 1. Comunidades de aprendizaje
 2. Red de Comunidades de Aprendizaje
 3. Presentació de Lídia Puigverd
 4. IES Mungia. Vizcaya. Presentació.
 5. Projecte Atlàntida (Moviment per una escola democràtica originat a Canàries el 1996, avui té 25 centres educatius a Canàries, Catalunya, Navarra, Madrid, Andalussia, Extremadura, València, Navarra, Astúries i Ceuta). Té materials propis sobre ciutadania i democràcia.
 6. Escola d´adults La Verneda-Sant Martí
 7. CEIP ALBERICH I CASAS
 8. Escola infantil de Villaconejos (Madrid), article de EL PAÍS.
 9. Accelerated Schools (EUA): són cooperatives-escoles que funcionen a partir de projectes elaborats a partir de la pregunta: quina escola somniem?. Es reconeixen els diferents talents tant d’alumnes com de pares, mestres i comunitat.
 10. School Development Program (EUA), és el programa més antic en el que s´han inspirat les AS. Es situen en barris conflictius i proven de resoldre els conflictes des d’un enfoc comunitari. Es rebutja qualsevol intent d’imposar baixes expectatives a les persones excloses.
 11. Success for All (EUA), xarxa d’escoles centrades en aconseguir l’excel·lència per alumnes de barris amb alt risc d’exclusió social.